top of page
Siw
Se profil i appen
Jordbærsalsa med fetakrem
Sommerlig og friskt tilbehør til kylling, grillmat osv.
Nu er det jordbærsesong!
Morsomt og deilig sommerlig å bruke friske jordbær til noe annet enn syltetøy og saft!
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Barnvennlig #Travel hverdag #Familie #Vegetar #Melk #Salat #Siderett #Sommer
Enkel
Vanskelighetsgrad
10 min
Aktiv
5 min
Passiv
15 min
Total
Ingredienser
150 g Fetaost
1 dl Youghurt naturell, gresk
2.5 spiseskje Olivenolje, extra virgin
Salt, maldon etter smak
Sort pepper, friskkvernet etter smak
Olivenolje etter smak
Sort pepper, friskkvernet etter smak
4 posjoner
Slik gjør du
Ingredienser til Fetakrem og Jordbærsalsa!
1.
Sett ovnen på 180 gr varmluft. Legg gresskarkjernene på bakepapir og hell over olje så kjernene er nogenlunde dekket. Nb: De skal ikke flyte i olje. Strø over Maldonsalt.
Bakes i ca 7 min! Avkjøl.
2.
Bland fetaost og yoghurt med en stavmixer til en jevn, tykk krem. Smak til med salt og pepper.
3.
Skrell agurken, skjær den på langs og fjern kjernene. Skjæres i små terninger. Del jordbærene i mindre viter.
4.
Bland jordbær og agurk
5.
Bland avkjølte gresskarkjerner med de hakkede jordbær og agurk.
Pass på å få med oljen og saltet som gresskarkjernene er bakt sammen med. Smak til med pepper. Evt mere salt
6.
Legg en god posjon av jordbær-/ agurk-/ gresskar- blandingen på en posjonstallerken. Topp med fetakremen.
7.
Her servert med mine langtidsstekte kyllingelår.
Velbekomme!
8.
bottom of page