top of page
matsammen
Se profil i appen
Julemann
Dette er julemann av den harde typen og er melkefrie. De forsvant raskt!
#Enkel #Dessert #Snacks #Prisbevisst #Barnvennlig #Familie #Korn #Kake #Nordisk #Jul #Vinter
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
1 t 30 min
Passiv
2 t 30 min
Total
Ingredienser
1 liter Hvetemel
1 teskje Hornsalt
3 dl Sukker
1 teskje Vaniljesukker
2 dl Vann
0.25 teskje Salt
4 posjoner
Slik gjør du
Ha 90% av melet i en bakebolle. Ha resten av det tørre i bollen.
1.
Smelt smør. Ha vann og smør I deigen og bland deigen. Tilsett mer mel til deigen er gjevn og fin.
2.
Putt den I kjøleskapet I minst en time før dere stikker julemenn.
3.
Sett frem 2 stekebrett med bakepapir og sett ovnen på 180 grader.
4.
La julemennene være 1/2 cm tykke og legg de på et stekebrett.
5.
Stek dem i 10-15 minutter. Jeg bruker å steke til jeg ser at en av julemennene begynner å bli brunlig på f.eks en fot.
6.
La julemennene avkjøles på en kald rist.
7.
bottom of page