top of page
matsammen

matsammen

Se profil i appen

Julemann

Dette er julemann av den harde typen og er melkefrie. De forsvant raskt!

#Enkel #Dessert #Snacks #Prisbevisst #Barnvennlig #Familie #Korn #Kake #Nordisk #Jul #Vinter

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

1 t 30 min

Passiv

2 t 30 min

Total

Ingredienser

1 liter Hvetemel

1 teskje Hornsalt

3 dl Sukker

1 teskje Vaniljesukker

2 dl Vann

0.25 teskje Salt

4 posjoner

Slik gjør du

Ha 90% av melet i en bakebolle. Ha resten av det tørre i bollen.

1.

Smelt smør. Ha vann og smør I deigen og bland deigen. Tilsett mer mel til deigen er gjevn og fin.

2.

Putt den I kjøleskapet I minst en time før dere stikker julemenn.

3.

Sett frem 2 stekebrett med bakepapir og sett ovnen på 180 grader.

4.

La julemennene være 1/2 cm tykke og legg de på et stekebrett.

5.

Stek dem i 10-15 minutter. Jeg bruker å steke til jeg ser at en av julemennene begynner å bli brunlig på f.eks en fot.

6.

La julemennene avkjøles på en kald rist.

7.

bottom of page