top of page
Siw
Se profil i appen
Langtidsstekte kyllingelår med hvitløk og timian.
Saftig og mørt kyllingelår med sprøtt skinn.
#Enkel #Hovedrett #Barnvennlig #Familie #Tradisjonell #Kjøtt
Enkel
Vanskelighetsgrad
15 min
Aktiv
3 t
Passiv
3 t 15 min
Total
Ingredienser
2 stk Kyllingelår, ferske
Olje etter smak
Smør etter smak
4 stk Hvitløksfedd
Timiankvister, frisk etter smak
1 stk Sitron
Pepper, friskkvernet etter smak
Salt, Maldon etter smak
1 dl Vann
2 posjoner
Slik gjør du
Ingredienser
1.
Start med å sette ovnen på 240 grader. Gni sitronsaft godt inn i kyllingelårene, dryss på salt og pepper. Stek lårene ved høy varme i ca 2-4 min i en blanding av smør og olje. Stek sammen med skvisede hvitløksfedd, timiankvister og sitronskive.
2.
Legg kyllingelårene i et ildfast fat. Kok stekepannen ut med vann og hell skyen i den ildfaste formen samnen med kyllingelårene.
3.
Dekk formen tett med folie. Sett formen inn i ovnen (som nu er ca 240 grader ) og sett temperaturen ned til 85 grader varmluft. Steketid ca 2 timer og 45 min.
Ta formen ut og sett på grillen. Vent til grillen er ca 240grader. Fjern folien og sett kyllingen inn under grillen i ca 3-4 min.
Pass på!!
4.
Server med pasta eller «Martins ovnsbakte poteter, frisk grønn salat og skyen.
Velbekomme!!
5.
bottom of page