top of page
Siw

Siw

Se profil i appen

Luksus sjokolade- og vanilje-is

Familien og gjestene vil elske deg for denne desserten

#Middels #Dessert #Melk #Jul #Bursdag #17. mai

Enkel

Vanskelighetsgrad

2 t

Aktiv

4 t

Passiv

6 t

Total

Ingredienser

100 g Hasselnøtter

75 g Rørsukker

1 klype Natron

150 g Mørk Sjokolade, Valrhona

2 spiseskje Kakao, Valrhona

5 stk Eggeplommer

0.5 liter Kremfløte

4 posjoner

Slik gjør du

Sjokoladeisen med krokan: Ingredienser

1.

Krokan: Rist hassenøttene i ovnen i 200 grader i ca 5 min.
Gni nøttene i hendene til skallet løsner.

2.

Smelt rørsukkeret på en stekepanne, rør hurtig inn en knivspiss natron og rør inn hasselnøttene så de blir dekt av sukkerblandingen.
Jeg bruker rørsukker her da det gir en rundere smak og flottere farge.

3.

Avkjøl nøtteblandingen på et stk aluminiumsfolie smurt med olje. La det avkjøle.

4.

Legg den avkjølede nøttekrokanen i en tykk plastpose og knus med en hammer. Ikke la det pulveriseres men behold litt tyggemotstand

5.

Kok vann og sukker i ca 2 min. Pisk deretter den varme sukkerblandingen inn i eggeplommene. Pisk til blandingen blir kald og tyk krem.

6.

Rør inn smeltet sjokolade og siktet kakao.

7.

Pisk fløten til krem og bland inn eggekremen og de knuste hasselnøttene. Fryses i min 4 time

8.

Vanilljeisen: Ingredienser

9.

Vaniljeisen: Flekk vanilliestangen og skrap ut kornene. Kok vann, sukker og vaniljekornene i ca 2 min.

10.

Hell den varme sukkeroppløsningen i eggeplommene under kraftig pisking. Pisk til eggemassen er blitt kald og til en luftig krem!

11.

Pisk fløten til en luftig krem og bland inn egge-/vaniljeblandingen. Sett blandingen i fryseren i min 4 t. Eller ha den i ismaskinen.

12.

bottom of page