top of page
Mathilde
Se profil i appen
Lun potetsalat med dillolje og lime
🌿
#Enkel #Hovedrett #Melk #Siderett
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
Passiv
30 min
Total
Ingredienser
30 g Dill
1 dl Olje
3 dl Kefir
50 g Smør
1 spiseskje Seterrømme
Salt etter smak
Pepper etter smak
1 bunt Frisk gressløk
0.5 stk Lime
4 posjoner
Slik gjør du
Kok potetene til de fremdeles gir litt gaffelmotstand.
1.
Finhakk dill, bland det i oljen og la det koke. Bruk en stavmikser for å jevne oljen. Sil om ønskelig.
2.
Smelt smør i en kjele. Hell i kefir og skru ned varmen på platen slik at blandingen ikke blir varmere enn 60 grader. Tilsett salt, pepper, limesaft, revet limeskall og rømme. La blandingen stå på over lav varme.
Finhakk gressløk og tilsett like før du tar kjelen av platen.
3.
Hvis nypotetene er store kan du dele de i terninger. Hell blandingen over.
4.
Hell over ønsket mengde dillolje og pynt med frisk gressløk og timian.
5.
bottom of page