top of page
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Lussekatter Tangzhong
Dette er min favorittoppskrift på lussekatter. Har du ikke prøvd tangzhongmetoden, så prøv. gjærbaksten blir ekstra saftig. Man lager en jevning som gjør at bollene holder seg saftig lengre enn vanlig gjærbakst. Lussekattene er like saftige og gode i flere dager etterpå!
#Middels #Snacks #Glutenfri #Egg #Melk #Boller #Jul
Middels
Vanskelighetsgrad
50 min
Aktiv
2 t
Passiv
2 t 50 min
Total
Ingredienser
80 g Hvetemel
4 dl Melk
1 g Safran
770 g Hvetemel
2.5 dl Melk
35 g Gjær, fersk
1.5 dl Sukker
0.5 teskje Salt
150 g Smør, romtemperert
Rosiner etter smak
1 stk Egg, pisket
12 posjoner
Slik gjør du
Lag først en jevning av 80 gram mel og 4 dl melk. Varm den så den tykner (til ca. 65 grader). Rør inn safran. Avkjøl til romtemperatur.
1.
Bland jevning pluss resten av ingrediensene i bakebollen, bortsett fra smøret. Du kan bare smuldre gjær rett i bollen, behøver ikke røres ut i væske.
2.
Kutt smøret i terninger. Tilsettes når deigen har eltet 7-10 minutter. Deigen skal eltes i 20 - 25 minutter til sammen.
3.
Hev deigen i 1 time, eller til dobbel størrelse.
4.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, lag biter på ca. 60 gram. Denne oppskriften gir ca. 30 lussekatter. Rull til lussekatter og sett på en plate kledd med bakepapir. Dytt i rosiner.
5.
For å lage en krans av lussekattene legger du dem i en ring på et bakebrett. Etterhev lussekattene i 35 - 45 minutter.
6.
Pensle med egg før steiking om du ønsker, pass på å dytte rosinene godt ned i bollene før steking. Stekes på 225 grader i 7-12 minutter
7.
bottom of page