top of page
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Makroner
Disse er fylt med pasjonsfruktcurd. Sjekk profilen min for oppskrift på curden.
Søte og syrlige på samme tid. Nam!
#Vanskelig #Dessert #Egg #Melk
Vanskelig
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
2 t
Passiv
2 t 20 min
Total
Ingredienser
112 gram Mandelmel
216 gram Melis
90 gram Eggehvite
58 gram Sukker
1 klype Salt
0 0 Konditorfarge, gele
20 posjoner
Slik gjør du
Bland sammen mandelmel, melis og salt i en foodprosessor. Bland til du ikke kan se forskjellen på melisen og mandelmelet. Sikt blandingen. Sett til siden.
1.
Pisk eggehviten til den blir hvit og luftig. Dette tar ca. 45 - 50 sekunder. Tilsett sukkeret litt og litt. Det er viktig at man ikke tilsetter alt på en gang. Da ødelegger du all luften du har pisket i eggehvitene. Pisk til du får stiv marengs. Dersom du ønsker farge på makronene tilsetter du fargen nå. Det er best å bruke gelefarge.
2.
Bland det tørre inn i det våte. Bland forsiktig sammen med en slikkepott. Det er viktig å ikke røre for mye, men heller ikke for lite. Den er ferdig når den ser ut som lava, eller du kan skrive et 8-tall med slikkepotten uten at den slipper.
3.
Hell blandingen over i en sprøytepose med en rund sprøytetipp. På et bakebrett med bakepapir sprøyter du like store rundinger med ca. 3 cm avstand. Til slutt slår du bakebrettet på kjøkkenbenken 2 - 3 ganger slik at du får en glatt overflate og slår ut luftbobler. Forvarm ovnen til 150 grader.
4.
La makronene stå i 30 minutter - 1 time. Dette er for at de skal tørke og få en «hinne» på toppen. Du skal kunne dra fingeren over makronene uten å få noe på fingeren. De skal kjennes tørre.
5.
Stek i 17 minutter. Avkjøl makronene helt før du tilsetter fyllet.
6.
Jeg fylte makronene med pasjonsfruktcurd. Jeg har en oppskrift på dette på profilen min.
7.
bottom of page