top of page
Aichas Mat
Se profil i appen
Marinert Olivensalat
Denne nydelige og smakfull olivensalaten lages på nesten samme måte som mange andre marokkanske salater, nemlig ved at man marinerer hovedingrediensen på lav varme i en chermoulablanding av krydder, urter, hviyløk og olivenolje. Salaten serveres varm eller kald, og den er nydelig med et sykke brød til. Den er perfekt til meze, tapas og et godt tilbehør til de fleste middagsmåltider
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Snacks #Lavkarbo #Vegetar #Bærekraftig #Grønnsaksrett #Grønnsaker #Marinade #Siderett
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
Passiv
20 min
Total
Ingredienser
400 g Oliven i vann
2-3 spiseskje Extra virgin olivenolje
1 stk Liten rødløk, hakket
2 stk Hvitløksfedd, finhakket
1 teskje Paprika
1 teskje Spisskummen
Chilli/spisskummen etter smak
1 spiseskje Persille, hakket
1 spiseskje Korriander, hakket
0.5 stk Sitron, saften
4 posjoner
Slik gjør du
Varm olivenolje i en stekepanne på middels sterk varme. Tilsett løk og hvitløk og stek under stadig omrøring til løken er myk
1.
Tilsett oliven, paprika, spisskummen og chili. Bland alt godt og fortsett å steke og røre på svak varme i ca. 5 minutter.
2.
Ha i persille og koriander og stek i 2 minutter til. Skvis over litt sitronsaft og dryss gjerne litt friske urter over for presentasjonen skyld.
3.
bottom of page