top of page
enkelmatglede
Se profil i appen
Panna cotta med gelé i det norske flaggets farger
Dette er en dessert som passer perfekt å servere på 17.mai da geléen har det norske flaggets farger. Det er en enkel dessert å lage, men vær oppmerksom på at den tar tid å lage.
#Enkel #Dessert #Barnvennlig #Familie #17. mai #Sommer #Vår
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
18 t
Passiv
18 t 30 min
Total
Ingredienser
1 pakke Jordbærgelé
1 pakke Blåbærgelé
3 dl Kremfløte
1 dl Melk
90 g Sukker
2 stk Gelatinplater
1 stk Vaniljestang
1 stk Lime
1 posjoner
Slik gjør du
Lag jordbærgelé etter anvisning på pakken, avkjøl noe, og hell deretter i serveringsglass. La geléen stivne i kjøleskapet i 4-6 timer.
1.
Del vaniljestangen på langs, og skrap ut frøene.
2.
Ha fløte, melk, vaniljestang og frøene i en gryte, og kok opp. Trekk deretter gryten til side, og la stå i ca. 10 minutter for å trekke smak.
3.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vannet.
4.
Gi fløteblandingen et nytt oppkok, klem vannet godt ut av gelatinplatene, og løs de opp i fløteblandingen. Deretter sil blandingen, og avkjøl til romtemperatur.
5.
Hvis ønskelig: tilsett lime. Hell deretter panna cottaen over den røde geléen. Sett i kjøleskapet til panna cottaen har stivnet i 4-6 timer.
6.
Lag blåbærgelé etter anvisning på pakken. Avkjøl noe, og hell over panna cottaen. Sett geléen i kjøleskapet for å stivne i 4-6 timer.
7.
Pynt og server med friske bær.
8.
bottom of page