top of page
BrodreneMat
Se profil i appen
Pasta Bolognese 🍝👵🏼🇮🇹
Det finnes mange måter å lage Pasta Bolognese på. Kanskje ikke om du spør en italiener, men om du spør oss. Vi bruker både kraft og vin, for å gi retten syre og dybde. Også bruker vi en hemmelig i grediens, nemlig tid ⏳
#Enkel #Hovedrett #Prisbevisst #Familie #Gourmet #Glutenfri #Tradisjonell #Pasta #Kjøtt #Grønnsaker #Italiensk
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
3 t
Passiv
4 t
Total
Ingredienser
4 stk Løk
4 fedd Hvitløk
4 stk Stangselleri
5 stk Gulrøtter
4 boks Hermetiske tomater
4 dl Hvitvin (valgfritt)
3.5 dl Kyllingkraft
3.5 dl Grønnsakskraft
2 spiseskje Tomatpurre
1200 g Kjøttdeig
2 teskje Sukker
30 g Parmesan
400 g Pasta
Fersk basilikum (valgfritt) etter smak
Salt etter smak
Pepper etter smak
Olje etter smak
0.5 dl Pastavann
8 posjoner
Slik gjør du
Finhakk løk, hvitløk, gulerøtter og stangselleri
1.
Tøm tomatene oppi en kjele og sett på svak varme slik at det puttrer
2.
I en stor gryte, stek løk på middels varme i olje til de blir blanke. Tilsett hvitløk og stek videre i 30 sek.
Tilsett gulerltter og stangselleri og stek videre på middels høy varme i ca 8 minutter
Tilsett hvitvin og la koke inn i ca 15 min på middels varme
3.
Mens vinen koker inn, stek litt og litt kjøttdeig på høy varme, slik at det brunes og får stekeskorpe. Kjøttdeigen må ikke koke
4.
Kok opp vann som du blander ut kraften med. Følg anvisningen på pakken til kraften, slik at du står igjen med totalt 7dl ferdigutblandet kraft
5.
Når vinen har kokt inn, tilsetter du tomatpurre som du steker i ca 2 minutter med grønnsakene mens du rører rundt.
Tilsett den ferdigstekte kjøttdeigen og tomatsausen i gryten med grønnsakene
Tilsett også ferdigutblandet og varm kraft, og sukker.
Sett gryten på middels varme slik at den småputtrer. Smak til bolognesen med salt og pepper underveis. Husk at bolognesen blir mer intens, ettersom den får stå, så ikke salt for mye i starten før smakene får satt seg
Detso lenger gryten får stå å koke inn, desto bedre blir den. La stå i minimum en time (helst 2-3 timer) før du begynner å koke pasta. Blir bolognesen for «tørr» kan du tilsette litt vann
6.
Kok opp vann med rikelig salt. Kok pasta etter anvisningen til pakken. Ta av litt av pastavannet som du tilsetter bolognesen, før du siler av alt pastavannet
7.
Rasp parmesan, og plukk av noen blader med fersk basilikum.
Legg ferdikokt pasta på en talerken, legg på bolognese, ferdigrevet parmesan og basilikumblader
Bon appetitt 🍝
8.
bottom of page