top of page
Lykkeoppskrifter

Lykkeoppskrifter

Se profil i appen

Pavlova

Kaken som aldri slår feil!

#Enkel #Dessert #Egg #Melk

Enkel

Vanskelighetsgrad

15 min

Aktiv

12 t

Passiv

12 t 15 min

Total

Ingredienser

8 stykk Eggehvite

1 teskje Salt

170 gram Sukker

170 gram Melis

2 teskje Maizenna

8 stykk Eggeplommer

3.5 dl Fløte

200 gram Sukker

5 teskje Maizenna

4 teskje Vaniljesukker

300 gram Meierismør

3 dl Fløte

2 teskje Vaniljesukker

4 stykk Pasjonsfrukt

0 0 Jordbær

0 0 Blåbær

0 0 Bringebær

10 posjoner

Slik gjør du

Pisk eggehvite og salt på medium hastighet til du får et luftig skum. Det tar ca. 45 sekunder. Tilsett litt og litt sukker.

1.

Tilsett deretter litt og litt melis. Pisk inn maizenna. Når alt sukkeret og melisen er tilsatt setter du opp hasrigheten til høy. Pisk til du får en blank og stiv marengsmasse.

2.

Ha marengsen over i en stor sprøytepose. På stekebrettet tegner du opp en sirkel som er den størrelsen du ønsker at pavlovaen skal være. Sprøyt deretter marengsen i sirkelen i et fint mønster.

3.

Stek nederst i ovnen på 120 grader i 1 time. Avkjøl før du setter pavlovaen sammen. Du kan gjerne lage bunnen dagen før den skal serveres. Jeg pleier å la den stå i ovnen med døren litt på gløtt. Den holder seg helt fint til dagen etter!

4.

For å lage den gule smørkremen har du eggeplommene, fløte, sukker, maizenna og vaniljesukker i en liten/medium gryte. Pisk godt sammen. Varm opp på lav-medium varme. Rør hele tiden så det ikke svir seg. Kremen vil gradvis bli tykkere. Det avhenger av hvor høy varme du har på platen, men pass på å ikke ha for høy varme. Når kremen koker skal den koke i 30 sekunder. Husk å røre godt. Når kremen har kokt i 30 sekunder tar du kjelen av platen.

5.

Rør inn smøret i omganger. Pisk til du får en glatt og fin krem.

6.

Ha kremen over i en skål og dekk med plastfolie. La plastfolien treffe kremen slik at det ikke blir snerk og kondens.

7.

Sett kremen i kjøleskapet i minimum 4 timer, gjerne over natten. Kremen må være helt kald før den brukes.

8.

Pisk fløte og vaniljesukker sammen til en luftig krem.

9.

Rør inn kjernen av 4 pasjonsfrukt med en slikkepott.

10.

Hell smørkremen over i en stor sprøytepose og sprøyt den litt innføring kanten på marengsbunnen. Sprøyt kremen over eller smør den over. Topp med friske bær🍓🫐

11.

bottom of page