top of page
Lykkeoppskrifter
Se profil i appen
Pepperkakesnurrer med ostekrem
Hva med å bytte ut kanelen med pepperkakekrydder? Resultatet blir utrolig julete og godt😋🎄
#Enkel #Dessert #Snacks #Glutenfri #Egg #Melk #Boller #Jul
Enkel
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
2 t 30 min
Passiv
3 t
Total
Ingredienser
9 dl Hvetemel
2.5 dl Helmelk, varm
55 g Smeltet smør
1 stk Tørrgjær
2 stk Egg
0.4 teskje Salt
0.5 teskje Kanel
3 spiseskje Kanel
1 spiseskje Malt ingefær
1 spiseskje Kardemomme
1 spiseskje Nellik
90 g Meierismør
90 g Brunt sukker
50 g Sukker
Pepperkakekrydder etter smak
55 g Meierismør, romtemperert
120 g Kremost
2 teskje Vaniljeekstrakt
170 g Melis
0.5 teskje Kanel
0.5 teskje Kardemomme
4 posjoner
Slik gjør du
Bland alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Elt deigen i 15 minutter. Hvis den er veldig løs kan du tilsette litt mer mel.
1.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca. 1 1/2 time, eller til deigen er dobbel størrelse.
2.
Bland sammen de ulike krydderne for å lage pepperkakekrydderet. Sett til side.
3.
Når deigen er ferdig hevet heller du den over på et melet underlag. Deigen skal kjevles til en rektangel på ca. 30x45 cm. Smør det myke smøret over hele deigen. Strø over sukker og ønsket mengde pepperkakekrydder. Rull deigen til en pølse. Del den i 6 - 8 like store biter.
4.
Smør en liten ildfast form og legg snurrene oppi. Dekk formen med plastfolie. Etterhev i 45 minutter.
5.
Stek midt i ovnen på 175 grader i 30 minutter.
6.
Mens bollene steker kan du lage ostekremen. Pisk smøret til det blir lysere og luftig. Tilsett så litt og litt melis. Når all melisen er pisket inn tilsetter du kremost, kanel og kardemomme. Pisk til du får en myk og glatt glasur.
7.
Smør ostekremen over bollene mens de fortsatt er varme. Dersom du ønsker enda mer pepperkakesmak kan du strø over pepperkakesmuler.
8.
bottom of page