top of page
Jonathan
Se profil i appen
Rundstykker
Matvareprisene stiger til værs. Denne oppskriften på enkle rundstykker koster deg 20-30 kr. Altså tilsvarende 10-15 kr per brød i motsetning til butikkbrød som ligger på 40-50 kr per brød. I tillegg er de mer smakfull og inneholder ingen konserveringsstoffer.
Hopp over steg tre for mindre dilldall.
#Enkel #Frokost #Lunsj #Prisbevisst #Travel hverdag #Familie #Vegetar #Vegan #Glutenfri #Korn #Rundstykke
Enkel
Vanskelighetsgrad
20 min
Aktiv
11 t 40 min
Passiv
12 t
Total
Ingredienser
1000 g Mel
800 g Vann
6 g Tørrgjær
18 g Salt
50 g Vann
9 posjoner
Slik gjør du
1. Bland sammen 1000 g med ønsket meltype. Prøv å unngå å ha i for mye rug. Rug gjør deigen lite fast. Styr unna byggmel. Ellers så anbefales minst 200 g sammalt hvete, finmalt og minst 300 g siktet hvetemel.
2. Ha i 800 g av vannet, altså la 50 g være igjen.
1.
Etter 2-3 timer har deigen vært gjennom en prosess som kalles autolyse. Dette gjør deigen mer fast. Nå kan du:
1. Blande sammen alle ingrediensene, men husk å bland de resterende 50 g med vann med tørrgjæren. Da blir den fordelt bedre.
2. Mix i 5-7 minutter til du kjenner at den har blitt mer smooooooth.
2.
Deigen ser nå slik ut. La den heve over natten (10-16 timer)
3.
Hvis du ønsker å gjøre deigen enda bedre kan du gjennomføre 3-4 stretch and folds med 30 minutters mellomrom.
4.
Neste morgen: Deigen er nå fin og luftig. Obs, dette er bare halvparten av deigen.
1. Finn frem 2 langpanner med bakeark.
2. ha godt med vann på hendene og scoop ut rundtstykkene en etter en. Ha på vann på hendene jevnlig for at de ikke skal klistre seg til hendene. Ikke form dem. Legg dem rett på bakearket. Det skal være plass til 9 stk per ark.
5.
1. Ha sesamfrø eller annen valgfri topping på og la etterheve i 30 min. Legg gjerne et tørkle eller en langpanne opp ned over for at de ikke skal tørke ut.
2. skru på ovnen på 225 grader og stek i 20 minutt. Damping vil gjøre stekeprosessen enda bedre, men det er ikke nødvendig.
6.
Voila. La hvile 30 min etter du har tatt de ut av ovnen.
7.
bottom of page