top of page
tomsmatprat
Se profil i appen
Saftig Appelsinkake
En fantastisk god kake som passer til de fleste anledninger. Deilig appelsinjuice gjør denne dekorative kaken skikkelig saftig. Og med en nydelig appelsin glaze blir dette fort en favoritt rundt kakebordet. Bare prøv selv da vel. (P.s: De 3 nederste ingrediensene i listen er til glacen.)
#Middels #Dessert #Snacks #Tradisjonell #Korn #Grønnsaker #Kake
Middels
Vanskelighetsgrad
50 min
Aktiv
Passiv
50 min
Total
Ingredienser
260 g Hvetemel
2 stk Egg
220 g Sukker
1 dl Rapsolje
2 teskje Vaniljesukker
2 dl Appelsinjuice
1.5 teskje Bakepulver
1 stk Appelsin
1 dl Youghurt naturell
1 teskje Salt
1 dl Appelsinjuice
1 dl Sukker
0.5 teskje Vaniljeessens
4 posjoner
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 175 °C.
Kle bunnen i en springform på ca 24 cm med bakepapir og smør sidene av formen med nøytral olje.
1.
Riv skallet av en appelsin. Kutt av topp og bunn og skjær bort skallet. Skjær skiver gjennom ekvator. Disse kan du spare til pynt.
2.
Pisk egg, sukker, vaniljesukker og revet appelsinskall i 5 min med en miksmaster.
3.
Pisk inn oljen, bruk ca. 1 min på dette.
Bland inn yoghurt på lav hastighet, deretter appelsinjuicen litt og litt.
4.
Sikt mel, salt og bakepulver og bland forsiktig til en jevn røre. Ikke rør mer enn nødvendig.
5.
Hell røren i springformen.
6.
Sett kaken i ovn. Etter 35 minutter tar du ut kaken og pynter med appelsinskiver på toppen.
7.
Stek kaken videre i 10 minutter til.
La kaka avkjøle imens du lager glaze
8.
Glaze
Ha appelsinjuice og sukker i en kjele og kok opp. Rør til sukkeret er oppløst og du har en tykk konsistens. Du kan også tilsette litt likør eller vaniljeessens for ekstra smak. Det tar noen minutter å koke den inn så den tykner, ikke avkjøl den for mye før du har den over kaka.
9.
Fordel den lunkne glacen over kaka
10.
Da er det bare å servere denne nydelige kaken. Jeg har lagt noen appelsinbåter og sitronmelisse rund bare for syns skyld.
11.
bottom of page