top of page
DenGladeTarmen
Se profil i appen
Salat med bakt søtpotet og kikerter
Et deilig, lett og sunt men mettende måltid. Her toppet med korriander og hummus 👌🏼
#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Plantebasert
Enkel
Vanskelighetsgrad
10 min
Aktiv
30 min
Passiv
40 min
Total
Ingredienser
1 boks Kikerter
0.5 stykk Agurk
1 stykk Paprika
2 kopper Spinat
0.5 stykk Søtpotet
2 spiseskje Hummus
2 klype Korriander
2 spiseskje Olivenolje
1 klype Salt
0.5 spiseskje Paprikapulver
1 teskje Cayennepepper
1 klype Pepper
1 fedd Hvitløk
2 posjoner
Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader
1.
Ha kikertene i et dørslag og skyll de godt i vann. Legg de utover en tallerken og tørk dem med tørkepapir før du har de i en bolle.
2.
Ha 1 ss olivenolje, et finkuttett fedd hvitløk og krydderet over kikertene og bland godt.
3.
Spre kikertene utover et stekebrett med bakepapir og sett midt i ovneni ca 40 minutter. Det lønner seg å snu de litt med en stekespade underveis.
4.
Mens kikertene er i ovnen kutter du opp de andre grønnsakene i staver, og søtpoteten i terninger.
5.
Legg søtpotetterningene på et stekebrett med bakepapir og strø litt olivenolje, salt og pepper over. Stek i 20 min under kikertene.
6.
Legg alle ingrediensene direkte i to boller for servering og spising. Topp hver bolleed 1 ss hummus og korriander.
7.
bottom of page