top of page
DenGladeTarmen

DenGladeTarmen

Se profil i appen

Salat med bakt søtpotet og kikerter

Et deilig, lett og sunt men mettende måltid. Her toppet med korriander og hummus 👌🏼

#Enkel #Lunsj #Hovedrett #Plantebasert

Enkel

Vanskelighetsgrad

10 min

Aktiv

30 min

Passiv

40 min

Total

Ingredienser

1 boks Kikerter

0.5 stykk Agurk

1 stykk Paprika

2 kopper Spinat

0.5 stykk Søtpotet

2 spiseskje Hummus

2 klype Korriander

2 spiseskje Olivenolje

1 klype Salt

0.5 spiseskje Paprikapulver

1 teskje Cayennepepper

1 klype Pepper

1 fedd Hvitløk

2 posjoner

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 grader

1.

Ha kikertene i et dørslag og skyll de godt i vann. Legg de utover en tallerken og tørk dem med tørkepapir før du har de i en bolle.

2.

Ha 1 ss olivenolje, et finkuttett fedd hvitløk og krydderet over kikertene og bland godt.

3.

Spre kikertene utover et stekebrett med bakepapir og sett midt i ovneni ca 40 minutter. Det lønner seg å snu de litt med en stekespade underveis.

4.

Mens kikertene er i ovnen kutter du opp de andre grønnsakene i staver, og søtpoteten i terninger.

5.

Legg søtpotetterningene på et stekebrett med bakepapir og strø litt olivenolje, salt og pepper over. Stek i 20 min under kikertene.

6.

Legg alle ingrediensene direkte i to boller for servering og spising. Topp hver bolleed 1 ss hummus og korriander.

7.

bottom of page