top of page
Konatilgrillkongen
Se profil i appen
Sarah Bernard langpannekake
Denne kan du fryse ned og ta frem når du plutselig får besøk ;) eller selvfølgelig kan den også serveres samme dag ☺️👌🏻
#Middels #Dessert #Barnvennlig #Egg #Korn #Siderett #Kake #Vinter #Sommer #Høst #Vår
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
3 t
Passiv
4 t
Total
Ingredienser
400 g Mandel - grovmalte
300 g Sukker
6 stk Eggehvite
3 teskje Bakepulver
250 g Smør, mykt
200 g Melis
6 stk Eggeplommer
2 spiseskje Kakao (siktet)
2 teskje Vaniljesukker
200 g Droningsjokolade
2 spiseskje Smør
12 posjoner
Slik gjør du
Sett ovnen på 175grader over og under
1.
Skill eggene! Vi bruker først eggehvitene!
2.
Mal mandlene eller kjør dem i en kjøkkenmaskin med kniver.
3.
100gr av mandlene hakker jeg med kniv, store biter som vist på bilde. Blander de sammen med bakepulver og resten av mandlene ;)
4.
Ha eggehvitene i en ren bolle, og pisk til det skummer. Tilsett deretter sukkeret litt eller litt, og la maskinen gå til du har stiv marengs:)
5.
Vend forsiktig inn de malte mandlene ved hjelp av en slikkepott. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at marengs og mandler skal bli godt blandet sammen
6.
Kle en langpanne (ca. 30 x 40 cm) med bakepapir, og fordel deigen jevnt utover med en slikkepott.
7.
Stekes midt i ovnen i 20-25 minutter, til bunnen er ferdig stekt. Sett formen på en rist og la mandelbunnen avkjøles helt i formen.
8.
SJOKOLADEKREM - Kjør smør og melis i en kjøkkenmaskin med visper, til det blir luftig og kremete. Tilsett eggeplommene og rør godt sammen. Tilsett deretter siktet kakao og vaniljesukker. Fordel sjokoladekremen jevnt utover den avkjølte (viktig!) kakebunnen. Sett kaken kjølig et par timer.
9.
Sjokoladetrekk - La sjokoladen og smøret smelte i varmbad og rør sammen, til det blir en glatt masse. La blandingen avkjøles noe, før du fordeler den forsiktig over sjokoladekremen (som er kald etter noen timer i kjøleskapet).
10.
Bruk gaffel til å lage mønster ☺️🤭
11.
Klar for servering ☺️ nå eller frys ned og server senere 🙃
12.
bottom of page