top of page
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Sjokolade konfektkake. (Glutenfri).
Reklame | Norrona.net Tallerken fra Benedikt serien.
Her kommer en sjokolade konfektkake inspirert av Fedon Lindberg sine Fedons Konfektruter. En deilig kake som holder seg godt i kjøleskapet. Kaken er også glutenfri.
#Middels #Dessert #Egg #Melk
Middels
Vanskelighetsgrad
30 min
Aktiv
45 min
Passiv
1 t 15 min
Total
Ingredienser
200 g Mandler
25 g Mørk sjokolade, sukkerfri
3 stk Egg
50 g Sukrin goald,
1 spiseskje Kakaopulver
1 teskje Bakepulver
1 stk Mørk sjokolade u/sukker, plate
40 g Smør
2 spiseskje Vann
2 teskje Kaffe, frystørret
1 teskje Vaniljesukker
12 posjoner
Slik gjør du
Kakebunn:
Kjør mandler og sjokolade i en foodprosessor til passe finmalte mandler. Pisk egg og sukrin til eggedosis. Bland inn mandler, sjokolade, kakao og bakepulver. Ha røra i en smurt form med bakepapir i bunn. Stekes i ovn, på rist nederst i ovnen – 160 °C i 8 – 14 min på 180 °C,
alt etter hvordan ovnen oppfører seg. Skjær kaken løs fra formen. Avkjøles.
1.
Glasur:
Ha alle ingredienser i en gryte. Varm opp, og la det smelte. Rør sammen til en glatt glasur. Avkjøles før den smøres på den lune bunnen.
Settes i kjøleskapet for avkjøling. Nytes gjerne sammen med en god krem, utvalg av bær, ristede nøtter, mandler eller ønsket garnityr.
2.
bottom of page