top of page
Psyktgodt

Psyktgodt

Se profil i appen

Sommersalat med ytrefilet

Denne salaten er frisk og passer perfekt i sommervarmen!

#Enkel #Hovedrett

Enkel

Vanskelighetsgrad

1 t

Aktiv

Passiv

1 t

Total

Ingredienser

500 gram Ytrefilet

30 gram Parmesan

2 bunt Cherry tomater

1 pakke Ruccola

30 gram Pinjekjerner

1 pakke Bringebær

1 bunt Persille

1 teskje Sitronskall

2 spiseskje Sitronsaft

2 stykk Sjalottløk

2 fedd Hvitløk

1 dl Olivenolje

1 teskje Chiliflakes

2 spiseskje Rødvinseddik

0.5 teskje Salt

0.5 teskje Pepper

2 spiseskje Smør

4 stykk Redikk

4 posjoner

Slik gjør du

Til denne salaten skal vi ha en persilleolje. Vi begynner med å lage denne.
Finn frem alle ingrediensene du trenger til dette

1.

Finhakk hvitløk og sjalottløk

2.

Finhakk persille

3.

Bland alt i en bolle, og rør

4.

Finn frem det du trenger til selve salaten.
Redikk er ikke med på bildet

5.

Sett ovnen på 230 grader varmluft.
Ha cherrytomater i en ildfast form, sammen med litt olje og pepper
Stek i 20-30 minutter, avhengig av ovnen din

6.

Finn frem biffen og la den ligge i romstemperatur i cirka 30 minutter.
Dekk den godt med salt og pepper på alle sider

7.

Ha olje og en god klatt smør i en panne, og varm opp til medium/høy varme

8.

Stek ytrefileten slik du ønsker.
Jeg stekte disse i 2 minutter på hver side, slik at den med medium stekt

9.

La ytrefileten hvile i minst 10 minutter

10.

Etter cirka 25 minutter er tomatene ferdige

11.

Ha ruccola, ovnsstekte tomater, redikk og parmesan over på et fat

12.

Finn frem en stekepanne og varm den til medium/høy varme. Tilsett pinjekernene og rist disse til de får en gylden farge

13.

Skjær biffen i tynne skrimler, og legg den på fatet.
Ha over persilleoljen, bringebær og ristede pinjekjerner.

14.

bottom of page