top of page
Psyktgodt
Se profil i appen
Sommersalat med ytrefilet
Denne salaten er frisk og passer perfekt i sommervarmen!
#Enkel #Hovedrett
Enkel
Vanskelighetsgrad
1 t
Aktiv
Passiv
1 t
Total
Ingredienser
500 gram Ytrefilet
30 gram Parmesan
2 bunt Cherry tomater
1 pakke Ruccola
30 gram Pinjekjerner
1 pakke Bringebær
1 bunt Persille
1 teskje Sitronskall
2 spiseskje Sitronsaft
2 stykk Sjalottløk
2 fedd Hvitløk
1 dl Olivenolje
1 teskje Chiliflakes
2 spiseskje Rødvinseddik
0.5 teskje Salt
0.5 teskje Pepper
2 spiseskje Smør
4 stykk Redikk
4 posjoner
Slik gjør du
Til denne salaten skal vi ha en persilleolje. Vi begynner med å lage denne.
Finn frem alle ingrediensene du trenger til dette
1.
Finhakk hvitløk og sjalottløk
2.
Finhakk persille
3.
Bland alt i en bolle, og rør
4.
Finn frem det du trenger til selve salaten.
Redikk er ikke med på bildet
5.
Sett ovnen på 230 grader varmluft.
Ha cherrytomater i en ildfast form, sammen med litt olje og pepper
Stek i 20-30 minutter, avhengig av ovnen din
6.
Finn frem biffen og la den ligge i romstemperatur i cirka 30 minutter.
Dekk den godt med salt og pepper på alle sider
7.
Ha olje og en god klatt smør i en panne, og varm opp til medium/høy varme
8.
Stek ytrefileten slik du ønsker.
Jeg stekte disse i 2 minutter på hver side, slik at den med medium stekt
9.
La ytrefileten hvile i minst 10 minutter
10.
Etter cirka 25 minutter er tomatene ferdige
11.
Ha ruccola, ovnsstekte tomater, redikk og parmesan over på et fat
12.
Finn frem en stekepanne og varm den til medium/høy varme. Tilsett pinjekernene og rist disse til de får en gylden farge
13.
Skjær biffen i tynne skrimler, og legg den på fatet.
Ha over persilleoljen, bringebær og ristede pinjekjerner.
14.
bottom of page