top of page
matogglede
Se profil i appen
Store luftige kanelknuter
Altså. Jeg tror faktisk ikke jeg har smakt bedre boller enn disse. Jeg har alltid slitt med å få bolledeigen til å heve skikkelig og jeg har aldri «bestått» glutentesten da jeg har bakt tidligere, men med denne grunnoppskriften og nøye elting har jeg endelig klart det - perfekte boller. Disse er stappfulle av deilig kanel og toppet med en sinnsykt god vaniljekrem. 100% vegansk.
#Middels #Vegetar #Plantebasert #Nordisk #Glutenfri
Middels
Vanskelighetsgrad
45 min
Aktiv
2 t 45 min
Passiv
3 t 30 min
Total
Ingredienser
5 dl Kaldt vann
200 gram Sukker
1 teskje Salt
1 spiseskje Kardemomme
1 kilo Siktet speltmel
25 gram Fersk gjær
1 dl Nøytral olje
2.5 dl Usøtet soyamelk
2.5 dl Havrefløte
5 spiseskje Maizena
2 teskje Vaniljesukker
100 gram Melis
1 klype Salt
1 klype Gurkemeie
50 gram Vegansk smør
25 gram Sukker
2 spiseskje Kanel
24 posjoner
Slik gjør du
Ha vann, sukker, salt og kardemomme i en kjøkkenmaskin og bland sammen.
1.
Tilsett mel og gjær. Elt i 5 min.
2.
La deigen hvile i 10 min.
3.
Elt deigen videre mens du tilsetter olje i en tynn stråle. Elt i minimum 15 min, til deigen er lunken og elastisk. Kjør gjerne en glutentest - der du skal kunne dra i deigen uten at den deler seg. Da er glutenet aktivert og deigen klar til heving.
4.
La deigen heve til dobbel størrelse. Ca. 1 time.
5.
Vi går videre til vaniljekremen i mellomtiden:
Bland alle ingredisene i en kjele og kok opp under nøye omrøring. Kok til det tykner og trekk kjelen av varmen. Sett til avkjøling.
6.
Kanelfyllet:
Bland alle ingredisene i en skål og rør det godt sammen.
7.
Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til et stort rektangel. Smør kanelfyll på halvparten og brett den andre halvdelen over. Del opp i 24 like store strimler. Tvinn hver strimmel før du surrer emnet to ganger rundt fingrene og bretter enden inn under bollen. Sett til heving i 30 min.
8.
Press en liten grop i hver bolle og fyll med vaniljekrem. Sett igjen til heving i 30 min.
9.
Pensle hver bolle lett med vann og stek deretter på 200 grader i 12-15 min.
10.
Server gjerne med melisglassur på toppen om ønskelig, ellers er det ekstremt gode som de er. Nyt!
11.
bottom of page