top of page
KokkenGeir.blogg.no
Se profil i appen
Rabarbragrøt med smuldretopping og hjemmelaget vaniljesaus.
Rabarbra er nå på slutten av innhøsting. Sesongen avtar fra St. Hans, men mange har sikkert denne godbiten i hagen enda. For de som har denne herlige planten i hagen, kan de boltre seg med de herligste retter. Grøt, suppe, kaker – paier, dyppet i sukker, noe vi husker fra barndommen. Marmelader, saft og mye mye mer. Rabarbra er en plante som har opphav fra Asia. Det er en gammel, hardfør mat- og medisinplante. Planten kom til Europa på 1600 – tallet, og til Norge på 1700 – tallet.
Det er kun stilken som er spiselig, da bladene regnes som giftige, grunnet oksalsyre, som hindrer kroppens evner i å ta opp jern og kalsium.
Mine minner med rabarbra, er som sagt det å kunne dyppe den i sukker. Surt og søtt på en gang. Ellers er mine minner fra kokkeskolen, der vi kokte mye suppe og grøt på rabarbra. Her kommer en dessert som sikkert mange kan like. Med en crispy topping, og hjemmelaget vaniljesaus (ikke avbildet), blir dette en herlig dessert på de varme sommerdager. Håper det smaker.
tags
Middels
Vanskelighetsgrad
0
Aktiv
0
Passiv
0
Total
Ingredienser
Ingredient
Description of the recipe
Description of the recipe
Description of the recipe
Antall porsjoner
Slik gjør du
Step
1.
Description of the recipe
2.
Description of the recipe
3.
Description of the recipe
4.
bottom of page